Home > Activiteiten > Aanneming > Onderaanneming van werken in de GWW sector

Overkluizing t.b.v. gasleiding

In opdracht van BAM Wegen West B.V. hebben wij in Ypenburg een overkluizing gemaakt voor een gasleiding.

 

Rondom de nieuwe bedrijfspanden die gebouwd zijn op het park Y- Catch moet er nog een weg rondom de panden aangelegd worden, echter ligt er een hoge druk gasleiding in het terrein.
Deze moet beschermd worden voor belastingen van bovenaf, zoals vrachtverkeer en voor eventuele zettingen in de toekomst. Aan beide zijden van de gasleiding hebben wij onder toezicht van Gasunie een cunet gegraven.

 

In het cunet hebben wij ruim 1500 m3 EPS gelegd, compleet omhuld door een doek. Schuin boven de gasleiding hebben wij een speciale drain met putten aangebracht om de gasleiding te allen tijde te kunnen controleren met een op afstandbestuurbaar controlevoertuig. Bovenop de EPS constructie hebben wij betonplaten van 20 cm dik aangebracht. Door deze constructie is de gasleiding vrij van eventuele zettingen en wordt de druk van het verkeer opgevangen door de EPS constructie.

De werkzaamheden bestonden uit: 2000 m3 grondverzet, aanbrengen van 1500 m3 EPS, aanbrengen van circa 1 km drainage en aanbrengen van 255 m1 betonplaten. 

 

BAM Wegen West B.V.

  • Mijn offerte

    +
    Offerte aanvragen
    Of geef wensen via telefoon door: 015 369 2257